O meni

Živjo, moje ime je Marija Kanduč in sem ustvarjalka, ki stoji za blagovno znamko Mykreativmerrys...

...blagovno znamko, ki vrača k naravi!

Ker mi narava pomeni nekaj dragocenega in zelo pomembnega, sem se zavzela za to, da bom tudi jaz prispevala k izboljšanju le-te. Tako se zavezujem, da bom za vsak izdelek, ki ga vi kupite, posadila eno drevo🌳 mangrove na Madagaskarju. Prizadevanja za ponovno pogozdovanje oživljajo naravne habitate, izboljšujejo zdravje koralnega grebena, podpirajo lokalno preživetje in pomagajo v boju proti podnebnim spremembam s črpanjem CO2 iz zraka.

Če želiš tudi ti biti del te zgodbe in pomagati pri ohranjanju čudovitih dreves, si oglej moje izdelke in si izberi enega zase ali pa za svoje najbljižje. So čudovito darilo, ki nas opominja kako dragocena je narava, katere del smo pravzaprav tudi sami! 💚

Verjetno se sprašujete zakaj takšno ime Mykreativmerrys? To je skovanka iz različnih besed v različnih jezikih, ki so del moje življenske in ustvarjalne zgodbe.

 

MOJA ZGODBA...
oz. ljubezen do ustvarjanja se pravzaprav začne že v otroštvu, saj sem odkar pomnim rada ustvarjala z rokami in oboževala majhne detajle, ki so nastajali izpod mojih rok. Že kot majhna deklica sem šivala oblekice za mojo punčko, zato sem po končani osnovni šoli želela postati šivilja. Vendar pa so me zaradi neperspektivnosti poklica usmerili drugam. Pot me je nato vodila naprej na vpis za fakulteto. Študij sem uspešno dokončala in se v svojem poklicu tudi zaposlila. Življenje me je nato vodilo v Nemčijo, kamor sva se z možem za 8 let preselila kmalu po poroki. Tudi tu sem po overitvi moje izobrazbe uspela opravljati delo v svojem poklicu. Sem pa med samim iskanjem naslednjega delovnega mesta včasih imela zelo veliko prostega časa in seveda sem ga izkoristila za ustvarjanje :) Lotila sem se vsega kar mi je prišlo pod roke: od kvačkanja, šivanja, slikanja na platno in na steklo pa do fotografiranja ter izdelovanja nakita, tako da so se moje police kar šibile od zalog pripomočkov za ustvarjanje. Spoznala sem, da me samo kreiranje z rokami resnično osrečuje in da brez tega enostavno rečeno ne morem več živeti. Ko sva se z možem po osmih letih ponovno vrnila v Slovenijo, sem se odločila, da končno zberem pogum in se poskusim v tistem, kar me zares osrečuje in izpopolnjuje.

 

ZGODBA O MOJIH IZDELKIH…

Velikokrat, ko sem hodila v redno službo, sem se soočala s problemom, kaj naj tisti dan oblečem. Dostikrat mi je zmanjkovalo idej, kako popestriti pusto, enobarvno garderobo. Poleg tega sem vedno delala v zaprtih prostorih in sem močno pogrešala zelenje in naravo. V zadnjem času sem se veliko ukvarjala z izdelovanjem ročno oblikovanih in ročno tkanih okrasij, tako da me je ljubezen do majhnih detajlov in neizmerna privlačnost lepot narave privedla do tega, da sem le-te premišljeno združila v prisrčen nakit, ki tako združuje različne tehnike in materiale od bombažne preje in polimerne gline pa do sušenega naravnega cvetja in epoksidne smole.

Oglejte si spodnji video, ki vas bo popeljal po poti mojega ustvarjanja izdelkov :)
Moj nakit je primeren za vse, ki se želijo počutiti v stiku z naravo in spet najti svoj notranji mir ter občutiti svobodo in sproščenost, kot na dolgem, sproščenem dopustu, stran od vsakdanjega stresa. Ker so moji izdelki zelo barvno bogati, se izredno dobro ujemajo z enobarvnimi oblačili in popestrijo vsakodnevno garderobo, tako v službi kot v prostem času in sicer v vseh letnih časih.
Ob pogledu na moj nakit ne boste mogli drugače, kot da se vam na obraz vedno prikrade sproščen nasmešek :)